Bogdan Nicolai
812 Views

Amintiri în ediție de lux: concertul Gorillaz de la Londra (P)

Am fost la Londra pentru “Humanz”. Noul album Gorillaz se va lansa pe 28 aprilie, însă, ce noroc (!), am fost printre cei care l-au ascultat (live și integral) la avanpremiera de la Printworks. Ca să nu stricăm surpriza fanilor din toata lumea, jurnaliștii prezenti nu au avut voie să filmeze prea mult, așa că mă tot întorc în acea cameră a minții mele care păstrează amintirtile în ediție limitată și de lux.

Revăd, ca prin vis, proiecțiile geniale ale lui Jamie Hewlett, simt energia fenomenală transmisă de Damon Albarn, aud totul în HD și vibrez.

Nu știu dacă spun asta doar pentru că sunt încă sub influența live-ului, dar parcă noul album este atât de bine legat încât fusion-ul dintre stilurile muzicale abordate a devenit, în sfarsit, un stil în sine: Gorillaz. De la “To Pimp a Butterfly” (Kendrick Lamar), n-am mai fost martori la o așa metamorfoza a guest star-urilor: Danny Brown, Noel Gallagher (ex-Oasis), Pusha T, Jean Michel Jarre și toți ceilalți invitați sunt scoși aproape cu totul din genurile care i-au consacrat și invitați să cânte Gorillaz.

Toate acestea sub umbrela Deuthsche Telekom Electronic Beats, care au văzut în Gorillaz – cea mai cunoscută trupă reală si virtuală deopotrivă – partenerul perfect pentru a crea noi experiențe muzicale. Noua aplicație Electronic Beats va folosi realitatea augmentată și realitatea virtuală în așa fel încât, oriunde vei intâlni obiecte (de culoarea) magenta, vei putea accesa conținutul Gorillaz în exclusivitate:

Îi mulțumesc Nidei Halit (Telekom România), dar și partenerilor de drum: Matei de la Guerrilla și Karin de la sub25.ro!

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top