Bogdan Nicolai
1850 Views

Vin teroristii!

Am fost convins că Grexitul este palma deceniului primită de Europa, de aceea am fost surprins să o văd din nou și atât de repede dezorientată, cu pantalonii în vine și fără apărare.
Noua “Mare criză a imigranților” i-a provocat atacuri de panică greu de tratat, șefi de state se grăbesc să spună că acești bătuți de soartă vor grăbi colapsul Uniunii și îi vor distruge ordinea socială.

 

În realitate însă, numărul de imigranți (200.000) sosiți anul acesta pe continentul nostru este minuscul și constituie doar 0.027% din populația totală (740 milioane) a Europei. Există, într-adevar, țări în care migrația a creat grave dezechilibre (Liban: din 4,5 milioane de locuitori, 1 million sunt refugiați sirieni; Iordania: numai tabăra Zaatari numără 160.000 de rezidenți), dar ele nu se află în Europa. România e și mai norocoasă: nu este destinația finală a imigranților și nici măcar parte din ruta lor principală către vest.

Cu toate astea, feed-ul de facebook s-a înroșit de statusuri în care românii își exprimă când ura, când teama. De la Revoluția din ’89 nu îmi mai țipase cineva în ureche aberația cu Aoleu! Vin teroriștii!!!. Cât de teroriști sunt ei? Poza cu copilul care a căzut din barcă și s-a înecat în timp ce familia sa încerca să ajungă in Europa explică multe:

Vin teroristii

Dar nu toată lumea e capabilă să înțeleagă evidentul. Aud și citesc cum naționaliști extremiști, atât de bătuți în cap (dar, din păcate, nu cu cartea de istorie), jură să facă moarte de om dacă vreun refugiat va călca pe aici. Tocmai noi, cei răpuși de foame și de regimuri comuniste/capitaliste kafkiene, cei ce am fugit în vest rupându-ne picioarele, refuzăm astăzi să le deschidem porțile unor semeni aflați în situații greu de imaginat.

În fața cui ne dăm acum cocoși? În fața unor amărâți care trec Mediterana înghesuiți câte 60 într-o barcă de 10 persoane, oameni dispuși să își asume absolut orice risc doar ca să scape de crunta săracie și de războaiele din țara lor. Ce sunt până la urmă toate aceste proteste, naționalismul dus la absurd și granițele dintre popoare? Nimic altceva decat semne clare că nu ne-am civilizat încă.

S-ar putea să îți placă și Ce (dracu) fac copiii de scriitori cu munca părinților

About the author:
Has 143 Articles

6 COMMENTS
 1. Patru Cristina

  Sincer imi este mila de oamenii acestia … insa Inima imi spune ca sunt niste bieti oameni care vor sa fuga de razboi….dar ratiunea…mea imi spune : ei ar avea mila de mine sau coppilul meu , cand este vorba de Allah???? Pentru ca arabii de mult planuiesc sa cucereasca Europa si sa dea jos crestinismul…..si ce lasa in urma lor….Siria a fost desemnata in 2012 parca , pe locul 10 din lume in ceea ce priveste mizeria. Nu as avea nici o problema cu ei, daca ar fi civilizati….da este adevarat poate nu au posibilitatea. Dar cand ajungi pe un continent civilizat …adapteaza.te …indiferent de orice ar spune straini….romanii adevarati se adapteaza si muncesc in strainatate….nu cer azil social sau politic. Pe mine ma sperie un pic….pentru ca islamicii …sunt indoctrinati in numele lui Allah ….si cand e vorba de el…nu tin cont….ca ai 3 copii acasa…..sau ca iti omoara familia…..

  1. Elena

   Ai dreptate, Cristina…

 2. Diana Novac

  Fotografia aia iti rupe sufletul. Si eu nu ma asteptam la nimic altceva decat sa se urle din toti bojocii ca vin teroristii. Natie de limitati. Nu ca nu suntem civilizati, nici macar nu intelegem ce e aia. Suntem departe. Abia cand o sa intelegem ca nu e frumos sa scuipi pe strada, sa arunci pe jos gunoaiele tale si sa te scarpini la coaie in timp ce te uiti dupa o femeie, abia atunci poti sa incerci sa ai pretentii de civilizatie.

 3. Kendall

  Foarte trist 🙁 poza aia te lasa fara cuvinte…:(((

  1. bogdannicolai

   din pacate, in paris au murit atatia oameni nevinovati din cauza unor grupuri radicale, iar acum, se riposteaza in siria tot asupra oamenilor nevinovati. tineri, femei, copii care primesc o mare bomba deasupra bolcului in care locuiesc doar pentru ca se presupune ca acolo ar locui un terorist. intr-adevar, fara cuvinte…

 4. mitru

  suna inofensiv…dar nu e…sirienii reprezinta o problema reala, si nu e vb de bani aici…e vb de cultura, ei nu o sa poata fi asimilati de europa

RELATED ARTICLES

Back to Top