Bogdan Nicolai
1412 Views

Ne pricepem la orice, mai putin la noi

Nu m-aș vedea vreodată în situația imbecilă de a nu considera o femeie atrăgătoare doar pentru că are celulită.
Când trupul feminin își exprimă personalitatea tocmai prin diversitatea formelor și a mărimilor mă întreb, de asemenea, ce e în mintea celor care își operează sânii.
Sau de unde au izvorât frustrările fetelor mici de înălțime?

 

Înaintarea în vârstă e sexy, corpul trecut natural prin timp are mult farmec. Ador sânii mari la fel ca pe cei mici, pe cei rotunzi ca pe cei ascuțiți și încă mi-e dor, uneori, de o fostă iubită care nu avea sâni deloc și era sexy așa. Când privesc cu coada ochiului o fată scundă, îmi incolțește diavolescul gând că mă pot “juca” cu ea mai ghiduș.

Obsesia pentru o anumită idee de frumos, care variază în funcție de gusturile celor care dau trend-ul unor epoci, nu e nouă. O păstrăm și o agravăm din antichitate, dar consecințele sunt astăzi dramatice: corpuri malnutrite de intenția de a slăbi, bulimie și anorexie, coloane strâmbe pentru că au ascuns înălțimea peste medie, sexualități refulate, drame individuale demne de scrierile lui Stephen King.

Ne micșorăm și ne mărim între regimuri de slăbit și excese culinare până când forma corpului ajunge să ne claustreze sănătatea psihică. Gândul la forma corpului în care te miști apasă până la depresie. Avem, așadar, un concept fictiv care naște judecăți subiective prin care oamenii se rănesc pe ei înșiși și rănesc alți oameni.

Pentru a evolua, trebuie să ne dezvoltăm privirea completă, adică privirea indulgentă, care nu judecă, care să se bucure de ființa umană în complexul ei de calități care o definesc. Accepând aparența fizică a celorlalți, te accepți mai ușor pe tine, e un gest de maturitate emoțională și de înțelegere superioară a vieții. Pare că ne pricepem la orice, mai puțin la noi inșine, la cât de minunați și de diferiți suntem. Și vom fi și mai frumoși atunci când vom înțelege că suntem deja așa.

S-ar putea să iți placă și Text erotic scris la nervi

About the author:
Has 143 Articles

3 COMMENTS
 1. valeria

  Esti minunat! Pacat ca tot mai multi oameni se raporteaza la altii, uitand de ei însuși! Pacat ca, nu ne vedem pe noi asa cum suntem : minunati, unici si adevarati!……Nu mai avem nimic autentic..copiem..modele…modelate!

  1. Ana

   Intrebasem odata o tipa psiholog de ce avem perioade in care ne vedem urati si mi-a spus ca e o problema de self-esteem, care se rezolva prin terapie cognitiv-comportamentala.

 2. Cafea organica

  Si eu vad frumosul la oameni in toate formele lor. Pacat ca au complexe si se vad.

RELATED ARTICLES

Back to Top