Bogdan Nicolai
975 Views

Cum am ajuns bogati

Bogat in Romania lui 2015 a ajuns sa insemne sa ai liniste si un somn odihnitor noaptea, lucruri care ar fi trebuit apreciate mai din timp, pentru o viata sanatoasa si echilibrata. Bogat inseamna, acum, sa stii ca nu risti sa nu-ti mai vezi copiii, parintii, prietenii, familia, casa si catelul zece ani de aici incolo, iar asta e lucru mare pentru o tara in care parvenitii si prostituatele de lux ajunsesera idolatrizati.

 

Daca dreptatea chiar e dreapta si daca tot ce abia a inceput se va termina asa cum speram cu totii, inseamna ca traim vremuri despre care numai la scoala, in manualele de istorie, am mai citit: povesti cu Tepes si cu boieri pedepsiti pentru hotia lor.

Nu sunt un naiv, stiu ca banii mei sau ai prietenilor mei vor ramane aceiasi, stiu si ca niciun roman de rand nu va vedea nici macar un leu din tot ce s-a furat. Dar, totusi, ma simt, in sfarsit, mai bogat. Iti multumesc, DNA! Ma simt mai bogat prin comparatie cu toti cei care pana mai ieri ne priveau de sus si ne faceau sa ne simtim nu doar prost, ci si prosti, obligati sa ne resemnam cu ideea ca nu ne duce capul sa facem ban mult.

Am fost ieri prin Dorobanti, intr-un local care acum 2-3 ani era crescatorie de porci la costum si camasa patata. Vantul rece al falimentului batea cu putere. In afara de a mea, o singura masa mai era ocupata: un domn neingrijit apasa resemnat si plictisit pe tastele unui laptop, dandu-mi impresia ca e chiar contabilul restaurantului.

Era a treia oara cand calcam acolo si pentru prima data cand ospatarii mi-au dat atentie si mi-au vorbit cum trebuie. Wow! Asta a insemnat mult! Incepem sa ne civilizam si sa ne respectam intre noi? Pana si ultimele curve ramase prin zona ne vor privi cu interes de hiena, pe noi, saracii de ieri: “Asta e bazat rau, fata! Are un Opel Astra, dar e al lui! N-are sechestru pe el si nu e urmarit, nici anchetat. E curat, esti nebuna? Cum de nu l-am vazut noi pan’ acum?”

Citeste si Ce inseamna, de fapt, sa-ti traiesti viata

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top