Bogdan Nicolai
2549 Views

Sa-ti traiesti viata

Auzim adesea expresii de genul “tu nu stii ce-i viata”, “ala stie sa-si traiasca viata” sau “vezi ca trece viata pe langa tine”. Unii vor considera ca nu si-au trait viata daca nu au vazut multe tari, altii daca nu au inca un copil, iar altii, daca nu au avansat destul de mult profesional. Mai sunt si cei care vor vrea sa lase in urma lor sute de parteneri sexuali, sa incerce droguri si tot ce a difuzat vreodata EuroSport in materie de extrem.

 

Pentru majoritatea oamenilor, a-ti trai viata inseamna a bifa un lung sir de clisee impuse prin educatie sau de societate. Asta ii face nefericiti si ii mentine intr-o permanenta competitie care consuma nervi si energie. Paradoxal insa, sa iti traiesti viata inseamna, de fapt, sa traiesti si sa ai viata. Nimic mai mult, nimic mai simplu, nimic mai frumos!

Inseamna sa respiri, sa iti bata inima, neuronii tai sa joace ping pong cu impulsurile electrice. Bucuria de a fi efectiv in viata e incomensurabila, doar privind celelalte planete pustii din galaxia noastra realizezi ca e un noroc chior, o minune atat de mare incat transcede si religia si stiinta, lasandu-le in urma ca pe doua babe care se contrazic.

Sa gusti cu nasul din aerul diminetii e deja enorm, sa poti pipai acum telefonul, tastele laptopului, un mar sau o piatra e incredibil, sa mangai un animal si sa ii simti caldura si bunatatea nealterate, sa vorbesti cu cei dragi si sa schimbati idei e fantastic. Poti vedea sau merge, omule! Realizezi asta?

Sa faci dragoste, sa stai pe o plaja virgina sau sa sari cu coarda elastica de pe un pod ar trebui sa fie considerate doar deserturi ale vietii. Deserturi neobligatorii, pentru ca deja ai primit mult prea mult. Deserturi neobligatorii de care sa te bucuri enorm, dar pentru care sa nu ai si nesimtirea de a fi intr-o permanenta competitie oribila cu ceilalti.

Invata sa te bucuri si sa realizezi ce mult si cat de frumos ti se intampla chiar si atunci cand esti singur intr-o camera fara ferestre si tot ce ai mancat in ultimele zece ore a fost un covrig. Dar ce covrig!

Citeste si Mai bine mai tarziu decat prea tarziu

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top