Bogdan Nicolai
2714 Views

Andreea Retinschi in 10 fotografii facute si povestite chiar de ea

Nu se vorbeste prea mult despre ea, dar cu totii o stim. Cu imagini de poveste, parca surprinse in Tara Minunilor, Andreea Retinschi a cucerit deja 160.000 de fani pe FaceBook, iar alte cateva mii asteapta sa primeasca prajiturele care te fac mai mic, mai mare, mai potrivit pentru lumea ei. Mi-am luat costumul de iepure, mi-am pus un joben negru in care am ascuns un reportofon si am intrat. M-a primit cum nu se putea mai bine: ceai de echinacea cu miere pentru Domnul Iepure. Dintr-un sertar ascuns intr-un trunchi de copac, a scos un teanc de fotografii colorate. “Alege zece care iti plac cel mai mult, am rugat-o, si povesteste-mi despre ele!”. Zis si facut!

 

 10

andreea retinschi iepuri la costum“Fotografie conceputa pentru albumul Dekadens in Wonderland al prietenei mele, Andreea Verde. Apreciez mult cand artistii/clientii imi dau libertate in viziune. Este mult mai frumos sa fotografiezi conceptul tau decat sa mergi intr-un loc doar ca sa apesi pe buton.”

9

andreea retinschi alba ca zapada“Una din primele mele scenografii. Desi e foarte simpla, inca imi aduce aminte ca mi-a intarit dorinta de a crea basme, nu fotografii, de a spune povesti, nu de a arata haine, de a ilustra personaje, nu de a prezenta modele.”

8

andreea retinschi modele pe pereti
Ne descurcam cu ce avem. Eram in backstage dupa o prezentare de moda, fetele deja se schimbau dar am vazut niste umerase cu haine, atarnate pe o bara. Una din fete a vazut ca ma uitam in gol la perete, mi-a spus ca daca vreau, ea se poate sui acolo. Am mai gasit un model si am facut cateva cadre, timp de vreo doua minute, cu lumina ambientala.”
7
andreea retinschi fata cu trandafiri
andreea retinschi
andreea retinschi trei
andreea retinschi photography
“Una dintre sedintele mele preferate. Era 1 martie, era frig si eram in padure cu 4 modele, make-up, hair, asistenti, designeri. Eu eram racita si aproape ca imi pierdusem vocea, pe jos era noroi si fetele dardaiau de frig, nimeni care sa ne poata da un ceai de echinacea, cum ti-am dat eu tie acum. Dar toata lumea avea incredere in mine si mi se parea incredibila senzatia. Viziunea nu este un lucru palpabil pana nu se schiteaza primele cadre pe spatele aparatului, iar increderea oamenilor in ideile tale este un sentiment de neinlocuit pentru un fotograf.”
6
andreea retinschi scara
“Pentru ca nu mai exista scara respectiva. Am tras la Moara lui Assan acum cativa ani, iar ultima oara cand am trecut pe acolo am vazut ca se daramase scara. Si atunci cand am fotografiat, am urcat cu destul scepticism. Iar in hala de alaturi, unde am mai tras in ziua aceea, se prabusise peste locul unde am fost noi, un perete de vreo 20 de metri. Am o afinitate pentru locuri parasite si sper sa apuc sa fotografiez cat mai multe pana cand vor fi daramate sau renovate. Prefer oricand peretii scorojiti.”
5
andreea retinschi carusel
“Una dintre primele fotografii pe conceptul de basme. Era pentru proiect la scoala. Trebuia sa fotografiem intr-un interior, un model. Caruselul era in mall-ul de langa facultate. Corsetul era al colegei mele de camera, iar fusta a mea. Cred ca am machiat-o eu, din cate tin minte si am tras cu o singura lumina pentru ca de emotie nu m-am mai descurcat sa o conectez si pe a doua si nu aveam mult timp la dispozitie.”
4
andreea retinschi toamna
“Prima sedinta pe care am facut-o dupa ce m-am intors in Romania. Prima sedinta pe care am facut-o afara cu, pe atunci noul meu, 5D. Prima sedinta cu fata care este acum una dintre prietenele mele cele mai bune si pe care o fotografiez in fiecare an. La 10 ani ma gandesc sa fac un vernisaj cu toate fotografiile pe care i le-am facut.”
3
andreea retinschi palarii
andreea retinschi pe scara fabrica de palarii
“O fabrica abandonata, de palarii, din Timisoara. Erau mii de palarii negre si gri, dar mai putine colorate. Asa ca le-am cautat prin toata hala, le-am curatat si am creat cadrul. Eram sus pe o scara si ma rugam sa nu cad peste model.”
2
andreea retinschi usi si pereti albastri
“Obsesia pentru  pereti albastri si inspiratie de moment. Oriunde, oricand. Aici, la Sibiu, dupa o prezentare de moda, am mers cu modelul pe o strada, am vazut usa si am rugat niste prieteni sa ma ajute sa o mute in cadru.”
1
andreea retinschi apa
“Daca ar fi dupa mine, cred ca as trage cu elementul apa la fiecare a treia sedinta. Mai greu cu practica. Aici am fotografiat-o pe Felicia Simion la Craiova. Felicia nu e balanta, dar atata am reusit sa construim cu apa.”

Portofoliu online: Delirium.ro
FaceBook: AndreeaRetinschiPhotography

 

Citeste si Despre feminitatea succesului

 

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top