Bogdan Nicolai
404 Views

Taylor Swift, “1989”, singurul Disc de Platina din 2014

Sunt nascut in 1985, dar am avut norocul sa prind perioada in care pretuiam fiecare secunda dintr-un album pop. Uitasem aceasta senzatie minunata, insa noul album Taylor Swift, mi-a amintit-o.

Sunetul anilor optzeci, creat si NU re-creat (remixat sau readaptat), versuri perfect ancorate in prezent si destul de intepatoare incat sa te puna pe ganduri si o voce care transmite multa veselie: 1989!

Daca exista un cliseu pop, acela e caracterul mult prea personal al pieselor, insa discul asta ne duce in sens invers, amintindu-ne ca muzica pop este, de fapt, universala, o bucurie pura a tuturor celor care o asculta.

Albumul nu e de gasit pe Deezer, iar saptamana aceasta, Taylor Swift si-a scos albumul si de pe Spotify, gigantul de streaming cu milioane de abonati care au fix varsta ei. De ce a facut asta? Pentru bani, bineinteles. Potrivit celor de la Time, un artist primeste intre 0,006 si 0,0084 dolari pentru fiecare ascultare.

Taylor Swift

De ce nu te-ai multumi cu asta in conditiile in care 16 milioane de oameni ti-au ascultat piesele pe Spotify in ultima luna? Simplu! Pentru ca 1989 nu este un simplu album: s-a vandut in 1,2 milioane de copii numai in prima saptamana, fiind singurul Disc de Platina (peste un million de unitati vandute) din 2014, daca excludem soundtrack-ul Frozen.

Da, acesta este un succes (aproape) singular, vanzarea de muzica este in cadere libera in toata lumea, iar cei de la Forbes (click aici) au ajuns sa se intrebe daca nu cumva 1989 este ultimul Disc de Platina al unui artist.

Taylor Swift

Citeste si “Beyonce”, primul album din istorie cu videoclip la fiecare piesa (Review)

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top