Bogdan Nicolai
678 Views

Cariera muzicala a lui Naomi Campbell: 6 momente unice

Saptamana asta, Naomi Campbell a implinit 44 de ani. In ultimii 20 de ani a reusit sa reinventeze moda si sa ii adauge capitole importante: cel mai controversat supermodel, primul model de culoare care a aparut pe copertele revistelor Vogue si Time, femeia care a reusit sa se reinventeze de mii de ori, ca si Madonna. Daca nu esti de acord, sper sa ai ocazia sa i-o spui in fata, dar asigura-te mai intai ca nu are niciun telefon mobil prin preajma. Pentru ca Naomi e si campioana la aruncarea cu mobilul in oamenii care nu-i plac. La fel de rea e si in show-ul “The Face”, in care face noile aspirante la podium sa planga si sa renunte. Ai putea totusi sa o indulcesti cantandu-i ceva. Naomi Campbell si muzica s-au intersectat de mai multe ori decat ai putea banui. Iata cele mai importante intalniri ale lor:

 

Cei 7 ani de acasa si prima zi de filmare
Se pare ca in modeling e la ca sah: esentiala e deschiderea. Naomi a avut un debut perfect: primul ei casting a fost si primul job castigat. Pe cand avea numai 7 anisori a aparut chiar intr-un videoclip al lui Bob Marley pentru “Is This Love”, una dintre cele mai bune piese reggae ever.

Primul si singurul album
Putina lume stie ca Naomi Campbell a si cantat. In 1995 a lansat albumul “Baby Woman”, un album mult mai bun decat (probabil ca) te-ai astepta din partea unei dive cunoscute pentru cu totul alte calitati. Albumul a fost lansat in Marea Britanie, si niciodata in America. Cel mai bine a prins in Japonia, iar pe tot globul s-a vandut intr-un milion de exemplare. “Love and Tears” este singurul single care a beneficiat si de un videoclip, regizat de celebrul Anton Corbijn.

Ice Ice Campbell
Nu doar ca a cantat si a lansat un album, dar a avut si colaborari. Vanilla Ice a invitat-o sa cante refrenul piesei “Cool As Ice”, de pe soundtrack-ul filmului cu acelasi nume (1991) in care au si jucat amandoi.

Duran Duran si supermodelele supermodelele
In 2010, Duran Duran au lansat piesa “Girl Panic!”, in care apar mai multe fotomodele internationale: Naomi Campbell, Eva Herzigova, Cindy Crawford, Helena Christensen si Yasmin Le Bon. Fiecare dintre ele joaca rolul unui membru al trupei, iar Naomi Campbell este chiar Simon Le Bon, liderul si solistul trupei.

George Michael si alte supermodele supermodele
Ramanem tot pe filiera Naomi – muzica – alte supermodele. La inceputul anilor ’90, revista Vogue le-a avut impreuna pe coperta pe Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell si Christy Turlington. Pictorialul l-a inspirat pe George Michael, care le-a invitat in clipul piesei “Freedom”. Un moment epic si iconic pentru istoria fashion a fost cand Gianni Versace le-a invitat sa defileze intr-o prezentare pe hit-ul lui George Michael. Relatia dintre Naomi Campbell si Gianni Versace a fost una foarte stransa. A invitat-o in show-urile lui timp de 20 de ani, pana cand designerul a fost ucis in 1997.

Michael Jackson si Naomi Campbell
La final: the best of the best sau the best of the beasts: Michael Jackson si Naomi Campbell in acelasi videoclip. “In the Closet” a fost initial conceputa ca un duet intre Michael si Madonna, insa regele pop nu a fost de acord cu unele idei mult prea provocatoare ale Madonnei. Pentru ca pornise totusi de la ideea unei colaborari cu o diva, Michael a invitat-o pe Naomi in clip, chiar daca nu si cu vocea (ci doar cu niste soapte). Asa s-a nascut una dintre cele mai frumoase colaborari ever.
About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top