Bogdan Nicolai
2248 Views

Supereroi cu superputeri in rap

 

Superputerea 1: Vocabularul: Aesop Rock

 
Matt Daniels este un nebun din New York care a devenit primul om de stiinta al rappului. A facut pana acum o multime de studii ciudate, dar extrem de interesante despre trupele de hip hop. Un exemplu ar fi “Trupa Outkast in cifre“, lucrare publicata online in care analizeaza inclusiv evolutia temelor principale abordate de Andre 3000 si Big Boi de la un album la altul. Mai nou, pentru ca literatura il are ca exemplu pe Shakespeare cu cel mai bogat vocabular (28.829 de cuvinte unice folosite in toata opera sa), s-a gandit sa analizeze primele 35000 de versuri ale celor mai celebrii artisti hip hop si sa traga o concluzie: CINE are cel mai extins vocabular? Pe primul loc este Aesop Rock, cu 7392 de cuvinte unice, urmat fiind de geniul GZA de la Wu-Tang Clan, cu 6426 de cuvinte care nu se repeta. Daca luam in calcul faptul ca lui GZA i s-au numarat numai versurile de pe albumele solo, deci fara aparitiile alaturi de clan, putem trage concluzia ca el este the best.
 vocabular
 
Superputerea 2: Freestyle-ul: MC Life
Tocmai am ramas prost! Englezul MC Life de la Phi-Life Cypher a postat pe YouTube o multime de performance-uri care te lasa minute in sir cu gura cascata in fata monitorului. In clipul de mai jos il puteti vedea cum canta 7 minute, fara pauza, despre obiecte pe care le vede pentru prima oara si care i se dau in mana la intamplare. Daca aveti curiozitatea sa mai dati cateva click-uri pe net, o sa gasiti si inregistrari in care face strofe compuse din catrene care, fiecare in parte, contin numai cuvinte care incep cu o alta litera din alfabet. Pare simplu? Mie mi-a fost greu sa si descriu ce face! Nici acum nu sunt sigur ca am fost explicit…

 
Superputerea 3: Super viteza: Busta Rhymes
Va povesteam mai sus despre tipul ala care a masurat vocabularul rapperilor. Ei, alt nebun i-a luat pe cei mai rapizi si le-a masurat viteza. Asa cum probabil va asteptati, Busta Rhymes a invins. Interesant insa e sa vedeti pe cine! Dupa ce va holbati la test, gasiti un pic mai jos si piesa castigatoare in varianta completa.

 

S-ar putea sa iti placa si Marea evadare a lui Tudor Sisu

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top