Bogdan Nicolai
304 Views

“The Velvet Underground & Nico”, cel mai surprinzator album ever (Review)

Contrar tuturor lucrurilor pe care le veti citi mai jos, “The Velvet Underground & Nico” este albumul care a spart cele mai multe bariere si a schimbat muzica pentru totdeauna. Cea mai importanta autoritate in critica muzicala, revista Rolling Stone, considera albumul ca fiind al 13-lea cel mai bun din istorie. The Velvet Underground, trupa condusa de geniul Lou Reed, e considerata a nouasprezecea cea mai influenta.
10 motive pentru care albumul “The Velvet Underground & Nico” este cel mai surprinzator album ever:

1  A fost produs acum 47 de ani de Andy Warhol, cel mai important artist Pop Art al lumii. Celebra coperta a fost facuta tot de el. Pe varianta originala a discului vinil, coaja de banana era de fapt un sticker care, odata dezlipit, dezvaluia interiorul fructului imprimat pe coperta.

2  Tobosarul era femeie si pana la aparitia albumului nu mai “batuse” decat o singura data in fata publicului. Ea era sora unui prieten al celor doi chitaristi ai trupei si a fost aleasa pentru ca detinea un amplificator si un automobil cu care trupa si-ar fi putut cara sculele.

3  Nico, actrita si fotomodelul pentru care Andy Warhol a facut o adevarata obsesie, apare doar pe trei dintre piese. Pana la inregistrarea discului Nico nu mai cantase pe o scena si nu intrase in viata ei intr-un studio. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca piesele sunt in engleza, iar nemtoaica nu vorbea limba asta DELOC. A fost initial adusa in trupa pentru “glamour”.

bunaaaaa4  Andy Warhol, unul dintre cei doi co-manageri, nu mai condusese in viata lui o trupa rock.

5Albumul-banana” a fost inregistrat intr-un studio improvizat.

6  Primul label la care discul a fost trimis a spus ca nu poate publica asa ceva si ca nimeni nu poate asculta o asemenea mizerie.

LP-ul a fost respins de multe alte case de discuri pana cand una dintre ele l-a acceptat. Dar nu pentru calitatea muzicala, ci pentru a o semna pe frumoasa Nico.

8  Distributia primei variante a vinilului a fost intrerupta din motive legale. A fost repus in circulatie abia dupa ce coperta a fost schimbata.

9  Din cauza numelui sau trecut pe coperta, multa lume a crezut ca piesele sunt cantate de Andy Warhol.

10 Albumul a ajuns abia pe locul 171 in topurile americane. De ciuda, trupa i-a concediat si pe Andy Warhol si pe solista (Nico) pentru care trupa a fost in sfarsit semnata undeva…

S-ar putea sa-ti placa si Trei artisti cu care mergi la sigur

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top