Bogdan Nicolai
758 Views

Nelly – “Hot in Herre” pe repeat 20 de ore. Ce este o PIESA VIERME

Saptamana trecuta, KVVF, un radio din San Francisco a difuzat timp de 20 de ore aceeasi si aceeasi piesa: Nelly – Hot in Herre. Multa lume s-a intrebat daca e vorba de o problema tehnica sau daca nu cumva un DJ a “deturnat” radioul, asa cum s-a intamplat si la noi, in 2004, cand Alex Farcas s-a blocat in studioul Mix FM Bucuresti si a amenintat ca se omoara daca emisia va fi oprita. In San Francisco, insa, a fost vorba doar de o campanie buna de rebranding, KVVF trecand cu totul de la latino la R&B. Cu siguranta ca au fost nebuni care au fost in stare sa asculte Hot in Herre ore intregi si altii care au schimbat postul imediat.

Dar ce te faci atunci cand ti se intampla sa auzi o piesa la infinit si sa nu o poti opri? Ce te faci cand creierul tau a placut-o si o baga in heavy sau chiar hard rotation? E ceea ce noi am numit la radio: PIESA VIERME. Un vierme care iti intra prin urechi, avanseaza pana in mijlocul creierului si se instaleaza acolo pentru putin/mult timp. Suna hitchcockian si chiar asta devine atunci cand implinesti deja zece ani de ascultat in cap “Ce frumoasaaa esti/ Atunci cand zaaambesti/ Te port mereu, in gaaandul meu/ Te iubeeesc meeereu…” doar pentru ca ai auzit-o intr-o vara la o terasa in Cismigiu.

Cand eram mic ramaneam toata ziua in cap cu ultima piesa pe care o auzeam la Radio Romania Actualitati inainte sa ies din casa: Fata draga, nu fii trista (Madalina Manole), Un copac cu flori (Hrusca), The Final Countdown (Europe), The Power (Snap) sau Ice, ice, baby (Vanilla Ice). Le cantam toata ziua. Astazi fac la randul meu un matinal de radio si imi ramane in cap cea care mi se pare cea mai hitoasa. Ultima care m-a lovit direct in tampla a fost piesa Amnei: “Arme nu am sa ma apar de vierme/ L-am auzit chiar astazi, mai devreme/ El, dintr-o mie de hituri/ Mi-a provocat fisuri”. Tu ce piesa nu-ti puteai scoate din minte cand erai mic? Dar acum?

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top