Bogdan Nicolai
1427 Views

De ce true girls sunt îndrăgostite de Eminem

13 motive (nu neapărat în ordinea asta)

de Dana Berghes (Sora Treișpe)

13. Pentru că în secret, noi toate ascultăm la maxim din când în când Superman, dorindu-ne să fie evident că noi suntem superfemeile pe care Marshall le-ar aprecia.

12. Pentru că în secret ne dorim foarte tare să cunoaștem într-o zi un tip flegmatic și cocalar intelectual (sau măcar mildly deștept) pe care să îl putem compara cu el.

11. Pentru că toate ne-am întrebat de ce Kim a fost o scârbă cu un băiețaș ca el.

10. Pentru că nu l-a dărâmat nimic nici până la vârsta de 42 ani și e un artist longeviv.

9. Pentru că nu neglijează situații importante la nivel global în versurile lui.

8. Pentru că se adaptează în fluxul contemporan de trend al muzicii, fiind mainstream și autentic în același timp, cu un sound finisat pe fiecare album.

7. Pentru că are un flow impecabil, foarte greu de replicat, o frazeologie concisă și o dicție de invidiat.

6. Pentru că ne-a plăcut să urmărim dacă se duce sau nu la battle în filmul 8 Mile, și nu ne-a deranjat nici că o bulănea pe Brittany Murphy prin cotloane de fabrică.

5. Pentru că deși e alb, a sfidat prin puterea exemplului o grămadă de rapperi de culoare.

4. Pentru că nu numai că s-a zbătut pentru bunăstarea fiicei sale Hailie, dar a avut în custodie atât pe frățiorul său vitreg, Nate, cât și pe Whitney, fiica fostei sale soții cu alt bărbat și pe Alaina, nepoata aceleiași.

3. Pentru că are un talent fantastic în a solicita empatie. Știm deja ca prin ochii lui ce nasol era să locuiască într-o rulotă (de unde putem concluziona cu ușurință că nu trebuie să intre pe YouTube ca să se uite la un tutorial despre cum se înlocuiește o siguranță); știm deja că a trecut prin situații grele și e nobil pentru orice șmecheraș să fi fost odinioară sărăntoc; știm deja cum e să urască pe rând câte un prototip feminin din viața sa; știm din cum povestește cum e ca apoi să devină unul din personajele cheie ale industriei muzicale din ultimii ani. Știe el exact cum să se țină de firul narativ, tocmind un umor deștept, știe cum să fie wicked&wild fără să pară că depune vreun efort, știe cum să fie misogin cu accente fair și să atragă, totuși, atâtea aplauze din palme mici și gingașe de domnișoare.

2. Pentru că știe să facă cel mai interesant gen de rap și hip hop: pentru băieți și pentru fete – at the same fucking time.

1. Pentru că este un textier desăvârșit, care îmbină aspectul de a fi băiețaș cu istețimea de a declina diverse sensuri în rime.

…                …                 …                …                 …                 …

dana

 

Dana Berghes (sau Sora Treișpe) este PR (și rarisim chiar și organizator) de evenimente, lucrează pentru cluburi și artiști, scrie la SUB25 și din când în când își dă cu părerea mai mult sau mai puțin fundamentat despre diverse elemente ale acestei industrii sau pleacă prin țară ca tour manager. A studiat comunicare și puțină psihologie. Foxterrierul ei, dacă ar putea, ar fredona piesele lui Silent Strike și ar îngâna piesele preferate de hip-hop ale stăpânei. Bine, fie, și puțin Korn!

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top