Bogdan Nicolai
658 Views

Pharrell, mai happy ca niciodata pe “G I R L” (Review)

Toata lumea isi va aminti de 2013 ca fiind anul Pharrell. Pana anul trecut, soricelul asta caruia nici naiba nu i-ar da 40 de ani a fost un exemplu de cum sa-ti construiesti, cu o atentie de agent secret britanic, o cariera perfecta. A batut toba cu N.E.R.D. si a scris pentru Snoop, Jay-Z, Justin si Britney Spears ca sa ajunga sa scoata (probabil) cea mai buna piesa a anilor 2000 cu Daft Punk.

“Ia uite, ma! Astia l-au luat pe Pharrell ca sa-i scoata din c@c@t”, imi zicea in gluma un prieten, mare fan Daft Punk. Eu n-am luat-o ca pe o gluma, ci ca pe o cruda realitate, caci fara el,  Random Access Memories s-ar fi pierdut usor in miliardele de giga de productii electronice. La scurt timp dupa, DIN NOU la toate radiourile de pe planeta Pamant cu Blurred Lines (Robin Thicke).

Iar in 2014, Pharrell Williams a dat lovitura facand exact ce ce a stiut cel mai bine dintotdeauna: sa fie Happy. Albumul G I R L e un album ne-serios, in sensul mishto al cuvantului, intr-o lume a muzicii patronate de artisti mult prea seriosi: Drake, Kanye sau Lorde. Un disc pe care mi l-am luat si pe care l-as lua si sa-l fac cadou. O coperta simpla, o poza cu el si trei gagici si 10 piese vesele in care Pharrell ne arata, asa cum intuiesti din titlu, cat de mult ii plac fetele. Dar nu le abordeaza niciodata taraneste sau grosolan, 1-0 pentru el, 0 pentru 1 care o arde asa pe piese in 2014.

Sunt si piese cu Justin Timberlake (Brand New), iar Daft Punk si-au platit marea datorie pe Gust Of Wind. Planul lui “Paharel” pare in continuare extrem de bine pus la punct, iar propunerile pentru cel care face azi cartile vin una dupa alta, una dupa alta. In vara il gasim la Rotterdam ca invitat special si cap de afis la North Sea Jazz, festival la care capete de afis in anii trecuti au fost Stevie Wonder si Prince. Deci?

pharrell

S-ar putea sa-ti placa si “Beyonce”, primul album din istorie cu videoclip la fiecare piesa

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top