Bogdan Nicolai
633 Views

Trei artisti cu care mergi la sigur

Daca nu stii ce cadou sa cumperi pentru mama, sora, sotia, sefa, iubita sau amanta ta poti merge la sigur cu un disc cu muzica buna. Tocmai iti bag acum trei asi in maneca:

Cohen, Iglesias, Bono

Leonard Cohen

Mircea Cartarescu spunea in “De ce iubim femeile” ca femeia, oricat de fioroasa si de salbatica ar fi, poate fi imblanzita cu muzica lui Santana sau cu cea a lui Cohen. Intr-adevar, nu am cunoscut inca fata tanara, femeia in toata firea sau pensionara care sa nu-l asculte cu placere. O voce imposibil de ignorat care mai mult recita decat canta versuri paradoxale in care depresia cronica intalneste umorul de cea mai buna calitate. Bob Dylan, cel pe care atatia il vor laureat la Nobel, spunea despre Cohen ca este cel mai mare poet al timpurilor noastre. Aleg o piesa la intamplare si o copy/paste-uiesc aici: Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/ There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.

Julio Iglesias

Daca mi-ar spune ca s-a culcat la viata lui cu 3000 de femei, l-as crede. Un singur latino-lover adevarat, singurul macho autentic, Julio Iglesias a fost primul. Toti ceilalti cantareti de latino viseaza sa ajunga candva ca el. E latino-lover dar nu-l vezi dand din poponet ca o maimuta, are cantece de dragoste dar nu-ti da impresia ca se jeleste la picioarele femeilor si da, da, da… nu pare sa mai imbatraneasca vreodata…

Bono

Ati fost cu siguranta la petreceri la care DJ-ul a bagat la un moment dat si o piesa de la U2. Nu-i asa ca in momentul in care Bono a intrat cu vocea toata lumea a zbierat: “Oooooooooohhhhhh, asa da! Bine, frateeeeeeeeee!”? Daca nu vi s-a intamplat asta inseamna ca nu ati fost inca la niciun party cu DJ bun si cu oameni care stiu ce-i muzica. Sa luam, de exemplu “I’ve Got You Under My Skin”, remake-ul piesei lui Sinatra cu Bono. Asteptati sa intre irlandezul cu vocea si scrieti-mi un comment cu ce va veti spune atunci in gand.

Si cu Frank Sinatra, Bon Jovi, Tom Jones, Joe Dassin si Lou Reed mergi la sigur. Iggy Pop poate fi un pic riscant, dar cred ca merita… 🙂

S-ar putea sa iti placa si What’s Up e foarte bun, dar e nebun, frate

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top