Bogdan Nicolai
714 Views

Vrem test drive-uri cu mașini pe care să ni le permitem

Gata, frate! M-am lăsat! Nu mai vreau să cumpăr vise. Mă rog, le-aș cumpăra, dar nu mi le permit. Așa că nu mă mai interesează dacă noul Porsche e mai tare decât noul Maserati, dacă Lambo e mai rapid decât Ferrari, dacă noul S e mai spațios sau dacă are mai multe leduri decât noul șeptar. La ce-mi trebuie să știu care e aia care prinde 345 la ora și care prinde 342? De-al dreacu’ o să spun că astea sunt mașini de burlaci bătrâni, de bărbați divorțați a nouășpea oară, de barbați complexați care au probleme la schimbător și la evacuare, care au stat în fund toată viața și acum se cred mari sportivi.

opel astra

golfNu e normal să citesc test drive-uri d-astea și să mănânc covrigi, îmi bag picioarele! Când citesc despre Jaguar XK, vreau să mănânc caviar și să beau Moet. Dar până atunci, dați-mi teste comparative cu ce-mi permit. Vreau să știu dacă Golf 4 diesel din ’99 e mai bun decât Opel Astra diesel din ’99. Dacă e mai bun la consum, asta vreau să știu. Și care dintre ele merită 2300 de euro? Spuneți-mi dacă încap mai multe bagaje în spate, mai mult porc adus de Craciun de la țară, un grătar mai mare pentru la vară. Cate beri intră într-un portbagaj de Logan și câte intră într-un Clio? Sunt lucruri care mă interesează direct. Care e mai rezistentă prin hârtoape?

Nu mai dați, frate, bolizi prin reviste, că ajunge (Doamne ferește!) ProMotoru’ și prin sălile de așteptare ale saloanelor de cosmetică și le rămân gagicilor super-mașinile în cap. După ce că stai toată noaptea după o tanti în club să o combini cu vrajeli, votca și dansuri la care nu te pricepi neam, cand reusesti să o scoți în sfarșit afară din iad, ajungeți în parcare și descoperă cu stupoare că ai o Octavia Tour. Și să vezi tu atunci cum o ia brusc oboseala, durerea de cap și taxi-ul. Mai dați și Cielo, tati, să le facem să creadă că aia e mașina care trebuie!

Femeia trebuie să te iubească pentru ce ai tu sub țeastă, nu pentru ce are mașina sub capotă. Dacă vrei sa te iubească doamnele pentru ce ești, mașina tre’ să fie întotdeauna mai urâtă decât tine. Dacă nu te știi prea frumos, ia-ți un Hummer. Dacă esti urâțel, ia-ți un SsangYong (Kyron-ul ăla care are stopurile ca pachetele de Viceroy sau chiar un Rodius, că le întrece pe toate). Iar daca ești urât ca dracu, ia-ți un FIAT Multipla, monstrule!

Text publicat in noiembrie 2013 in revista ProMotor

About the author:
Has 143 Articles

4 COMMENTS
 1. soso

  :))))) Corect

 2. ABC

  Foarte smecher ! Felicitari, ai mare dreptate ! Romania se duce pula din cauza impresiei ca poti avea un trai luxos !

 3. Traviata

  “Mai dați și Cielo, tati, să le facem să creadă că aia e mașina care trebuie!” :))))) Am ras copios!

 4. Meghido

  Asa sarac esti Nicolai? 🙂 Octavia Tour si Golf IV sunt cele mai reusite masini produse vreodata, motorul 1.9 TDI (nu SDI) ALH-ul sunt foarte reusite ( nu – nu sunt mecanic 🙂 – am vandut Skoda mai demult. Sanatate si mult noroc … cumpara-ti ceva mai nou daca vrei sa pleci linistit la Sinaia

RELATED ARTICLES

Back to Top