Bogdan Nicolai
79 Views

Jurnalul unei masini de lux

După o noapte în care am dansat la turaţie maximă de era să sară tabla de pe mine, astăzi am fost trezită, precum Marie Antoinette, de către iubitele, amantele şi servitoarele stăpînului meu, pentru o baie cu spumă şi un plin de benzină scumpă. Oare nu se gîndeşte nimeni că am nevoie şi de puţină odihnă după un bal, după un salon auto oval, la care a trebuit să fac impresie?

Pînă la tura zilnică de Dorobanţi, sper să apuc să scriu pe laptopul de pe bord cum a fost azi-noapte. Dar să ejectez mai întîi CD-ul ăsta cu minimale, ca să mă pot concentra. Păi… am ajuns la petrecere pe la ora doişpe şi am fost remarcată de la început. “Vai, dar ce bine arătaţi, doamnă!” m-a complimentat domnul Jaguar, cu accentul lui old British. M-am înmuiat toată.

Era atît de elegant, atît de rafinat, fumînd trabuc şi sorbind din bidon ceai negru cu lapte. Nu m-am întins prea mult la glume, căci nu-i stă bine unei doamne. Toată seara am stat la şuetă cu madama Ferrari. Mi-a atras atenţia că, la un eveniment atît de important, unii au venit îmbrăcaţi sport. Ce ridicol! Nu sînteţi la WRC, măi băieţi, să intraţi accesorizaţi cu eleron pînă-n cer şi spoiler pînă în pămînt!

Golf chiar o fi luat-o razna de şi-a tras atîtea stickere? Bine, tipii ăştia recunosc măcar că o ard comercial. Pe cînd BMW tremură de nervi. Chiar era să verse pe el o Mini Cooper de şampanie: “Deşi sînt un intelectual neamţ rasat, în pantaloni scurti, am priză în România doar la ţărani!” Doamna Audi avea aceeaşi problemă, însă nu părea chiar atît de afectată. I-am consolat totuşi pe amîndoi cum am putut, deşi m-am bucurat în sinea mea că şi alţii au probleme de incomprehensibilitate, dragă. Bine că mi-am amintit să scriu cît de mult s-a îngrăşat Land Rover.

D-abia a încăput pe uşile salonului. Două distinse doamne l-au poreclit “Hummer”. Cu “u” sau cu ”a”? Răspîndind în jur numai idei Smart, tot Mercedes a fost vedeta serii. Dar… parcă prea multe fiţe! De cînd cu SLR, ultimul copil conceput cu soţul său MCLaren, nu-i mai ajunge nici ei nimeni la nas. Şi dacă tot a venit vorba de copii, Renault a sosit însoţit de Dacia, fata mai mică. Lumea, pe la petrecere, bîrfea că se vinde cam ieftin puştoaica.

Fiat a fost băgat în seamă de toată lumea. Şi el a venit cu ăia micii. Bravo a cîntat la vioară piesa Giannei Nannini, “Meravigliosa Creatura”, iar 500 a dansat ca un copil. Tot doamna Ferrari mi-a atras atenţia că Jeep a început să semene cu Karl Lagerfeld. Kia, Ssangyong şi Hyundai se uitau la el ca la un zeu. Am schimbat cîteva vorbe şi cu Honda, celebra creatoare de modă. Mă uimeşte felul cum reuşeşte să rămînă mereu la fel de nonconformistă. Este timidă şi violentă în acelaşi timp.

Ştie că este sexy şi are mereu zîmbetul pe buze. Doamna Civic a venit la braţ cu misteriosul Nissan 350 Z. Ce cuplu! Ford şi-a păstrat şi anul acesta unda de mister. Mereu diplomat, genul de băiat care tace şi le face. Nu a pomenit nimic despre vila de la Craiova sau despre fetiţa superbă pe care o aşteaptă. Soţia s-a scăpat că îi vor pune numele Verve. Mazda s-a aşezat la masa din spatele lui Ford şi a încercat disperată să-i atragă atenţia.

Skoda a dezminţit zvonurile cum că Volkswagen ar fi homosexual: “Vă jur că nu s-a culcat niciodată cu Seat! Este amantul meu. Iar A5 este dovada clară că încă mai intră şi sub prelata soţiei sale.” A mai vrut ea să ne spună ceva, dar s-a abţinut. Tocmai trecea, cu un pahar de vin roşu pe capotă, bătrînul viril Porsche. Trebuie să închei aici. Stăpînul tocmai a pus un deget pe mine şi vrea să-i recunosc amprenta, ca dovadă de iubire. Piu-piu! Vrum! Vruumm!! Am plecat!

Citeste si Let’s play the movie

About the author:
Has 143 Articles

1 COMMENT
  1. V.Vicos

    Genial…pacat ca Loganul a devenit doar o clona nereusita a fratelui Sedan, cum umbla vorba prin targ.

RELATED ARTICLES

Back to Top