Bogdan Nicolai
92 Views

Only For Lovers

Sa facem un exercitiu de imaginatie. Ti-ar placea un program gen Paint, Corel sau Photoshop in editie limitata “Only For Lovers”? Iubita ta ar fi doar o poza, o imagine, 3D eventual. In loc de sutele de efecte pe care le are un astfel de program, tu ai avea tot felul de setari care de care mai simpatice cu care te-ai putea juca zi si noapte. Cu cat o faci mai fericita, cu atat culorile devin mai vesele, ochii i se fac mai stralucitori, iar pe ecran iti apar declaratii de dragoste din partea ei. Optiunile sunt extrem de interesante.

Ai sute de flori, prezentate cate una sau in buchete mari, frumos ornamentate. Ai grija la virusul care-ti porneste programul automat de Valentine’s Day si nu te mai lasa sa-l inchizi pana nu-i faci iubitei pe plac! Ai rujuri scumpe de la zeci de marci celebre si farduri in mii de culori. Cand vrei sa-ti trimita inimioare roz, poti profita de butonul din stanga jos pe care scrie “Love Songs”. La un simplu click pe Leonard Cohen cu “In My Secret Life” vei primi zece inimioare, la “Midnight Lady”-ul lui Norman, o suta, iar la Bryan Adams cu “Have You Ever Really Loved a Woman” ai o mie de inimioare care-ti invadeaza monitorul, plus un bonus de zece pupici.

Fundalul ti se pare cam trist? Am citit si despre asta in manualul utilizatorului. Daca e feminista va prefera un insert cu Modigliani, daca e visatoare cu Renoir, iar daca e extravaganta ce-ai zice de o incursiune in Studio 54 ca sa i-l prezinti pe magnificul Andy Warhol? Multi barbati se plang ca nu reusesc niciodata sa bata recorduri in dragoste, ca nu primesc destule inimioare si ca programul, ca si casnicia lor, incepe sa dea erori. Nu-si dau seama ca abuzeaza de sectiunea “Tools”, in care intra matura, farasul si carpa de sters praful, renuntand la “Object”, in cazul nostru “Preferate Objects”, de unde poti alege un parfum bun, un unt de corp, un fond de ten, un corector. Sau o calatorie la Viena, ca tot s-a dat liber, unde veti admira operele lui Egon Schiele si veti asculta Mozart.

Daca esti conectat la internet iti pot dicta acum niste link-uri catre cinematografe si ceainarii. Librarii spui tu? Pai, ar fi bine sa o surprinzi cu romane precum “Emmanuelle”, care tie de fapt iti vor aduce beneficii, desi tot autori precum Kundera, Llosa si Nabokov o vor tine ocupata cand vrei sa te joci cu prietenii Counter Strike in retea. Ii plac mai mult filmele? Recomand clasicul “Splendor in the grass” sau lectia de bunatate din “Amelie”. Deja incepi sa te gandesti cum ar fi daca ai putea juca acest joc in realitate. Atunci lasa calculatorul sa se odihneasca putin, da-i un restart eventual si intoarce-te catre ea. Ia-o in brate, sarut-o si spune-i “La multi ani!” Asa este si-n viata. Ai o iubita si mii de optiuni, mii de feluri in care o poti face fericita.

Text publicat in februarie 2007 in revista TheONE.

About the author:
Has 143 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top