Bogdan Nicolai
78 Views

Despre feminitatea succesului

Cu siguranta iti mai amintesti. I-ai fost coleg cand erati mici si iti dadeai coate cu ceilalti baieti din clasa cand o vedeati timida, imbracata prea decent si purtand ochelari. Iar cand tu faceai hernie de disc incercand sa-ti ridici nota, iar ea lua nonsalant zece dupa zece la fiecare materie, n-ai mai rezistat si i-ai strigat: “Tocilaro!” Apoi a venit vremea balurilor, a discotecilor, mai nou, a cluburilor excentrice si ai vazut-o intr-o noapte in oras. Statea la masa cu cel mai tare tip, pe care tu l-ai admirat si l-ai copiat toata adolescenta.

Ai privit-o mai atent si ai ramas socat cat de sexi poate sa fie, cu cat stil isi alesese rochia, cat de atent isi lansa in atmosfera imbibata de fum fiecare gest. Chiar vazut de la departare, zambetul ei superb era perceput de mintea ta ca un rezumat la cartea dorintelor tale. Te facea sa cazi o suta de metri in gol. Urechile ti se infundau, muzica isi muta sursa in departare, iar luminile multicolore iti ramaneau doar simple pete pe retina. Trebuia sa-ti scuturi capul de doua ori ca un boxer trantit la pamant de un croseu pentru ca un lift sa te readuca la suprafata.

Un prieten comun te-a invitat la masa lor. Dupa ce gandurile ti s-au mai limpezit, ai remarcat ca era totusi la fel de tacuta ca la scoala. Nu tacea pentru ca nu avea nimic de spus sau pentru ca se simtea inferioara, ci pentru ca stia sa asculte, sa soarba fiecare cuvant si sa-l faca pe iubitul ei sa se simta important. Daca i se cerea parerea, raspundea direct, fara ezitare, alegandu-si cu grija cuvintele. “Asa e! Ai dreptate”, ii raspundeati voi in cor si picati imediat pe ganduri. Va dadea noi teme, dileme. Se amuza.

Anii au trecut, iar ea a lasat in urma suflete frante, de barbati, care dupa ce au pierdut-o, s-au pocait. A colectionat diplome peste diplome, aprecieri dupa aprecieri, construindu-si un CV pe care tu il privesti ca pe ‘’Sarutul’’ lui Rodin. Acum, ajunsa la maturitate, in viata privata, e inarmata pana in dinti cu munitie “de catifea”. Are ochi frumosi cu care isi priveste fix partenerul, atunci cand el nu are curajul sa-si mai ridice capul din pamant. Are maini ce il ranesc crunt cu o imbratisare calda dupa ce el, prostutul, a mangaiat alt trup pentru a-si hrani orgoliul. Are suflet invatat sa ierte, sa inteleaga, insa doar daca greseala e produsa la intervale foarte mari.

Sotul ei stie ca fiecare zi alaturi de ea este un trofeu, pe care il ia cu grija si il aseaza langa celelalte, atent, sa nu il sparga, sa nu il piarda. Ea l-a invatat sa vada lucrurile asa. Acum, ajunsa la maturitate, in cariera profesionala, este atat de puternica, incat numai din mila sau pentru a se distra, le ingaduie partenerilor de afaceri sa se bucure de “slabiciunile” ei, ca de un concediu de scurta durata, din care trebuie sa se intoarca repede, repede, repede, ca sa nu aiba surpriza sa constate ca au pierdut totul. Are rabdare, e diplomata, regina pe tabla de sah a carierei si quinta royala in mana partenerului. EA este femeia de succes.

 Text publicat in septembrie 2007 in revista TheONE.

Citeste si Sun Fun Replay

About the author:
Has 143 Articles

4 COMMENTS
  1. Arina

    pe cand ceva nou in the one?

  2. bogdannicolai

    am vorbit cu andreea esca si, in curand, s-ar putea sa revin in revista cu niste materiale.

RELATED ARTICLES

Back to Top